نتایج جستجو برای عبارت :

شاعران در غزنین

رمضان در شعر مولوی، سعدی و حافظ
 ماه رمضان و مسئله روزه‌داری پیوسته مورد توجه شاعران ایرانی در طی قرون متمادی بوده و شاعران کم و بیش در این زمینه شعر دارند، البته مطالب و ابیاتی که درباره «عید فطر» وجود دارد، به مراتب بیش‌تر است.
ماه رمضان و مسئله روزه‌داری پیوسته مورد توجه شاعران ایرانی در طی قرون متمادی بوده و شاعران کم و بیش در این زمینه شعر دارند، البته مطالب و ابیاتی که درباره «عید فطر» وجود دارد، به مراتب بیش‌تر است.
برای جلوگیری از
تاکنون آن چه از عنصری ملک الشعرا دربار سلطان محمود خوانده بودم نشان از یک شاعر مقتدر درباری که شعرش سایه بر ادبیات و شاعران معاصرش انداخته ، جاه و جلال و شکوه شعر و جایگاه و اموالش در هاله‌ای از افسانه مورد توجه شاعران بعد ازاو بود ، داشتاما این رباعی دلچسب و مطلوب که در همه اعصار مخاطب خاص خود را دارد به آدمی حالی دیگرگون دارد . همه دوستان را به مطالعه این رباعی قابل توجه دعوت می نمایمچون می گذردعمرچه آسان و چه سختوین یک‌دم عاریت چه ادبار و
جهان را به شاعران بسپارید
دیوارها فرو می‌ریزند و
مرزها رنگ می‌بازند
درختان به خیابان می‌آیند
در صف اتوبوس به شکوفه می‌نشینند
و پرندگان سوار می‌شوند
و به همه‌ی همشهریان
تخمه‌ی آفتابگردان تعارف می‌کنند.
| محمدرضا عبدالملکیان |
چند روز بود دوباره مانیتور لپتاپم خراب شده بود، امروز بردمش تعمیر و باز رفتم مرکز تبادل کتاب، دامن از دست برفت و اینا رو خریدم :دیچند وقت پیش در‌به‌در دنبال یه جمله، بیت و ... بودم که بنویسم اول یه کتاب و پیدا نشد. امروز پیدا کردم ولی دیگه دیر شده، ایشالا کتاب بعدی :دی نکته آخر اینکه فریدون دختری به اسم بهار داره و شعر فریدون پر از بهارهمن با خیال خویش،با خوابهای رنگین،با خنده‌هایِ دخترِ دردانه‌ام «بهار»با آنچه شاعران به بهاران سروده‌اند؛
ماجرای شعر معروف شهریار درباره حضرت علی(ع)
 
آیت الله العظمی مرعشی نجفی فرمودند شبی توسلی پیدا کردم تا یکی از اولیای خدا را در خواب ببینم. آن شب در عالم خواب دیدم که در زاویه مسجد کوفه نشسته ام و وجود مبارک مولا امیرالمومنین (علیه السلام) با جمعی حضور دارند.حضرت فرمودند: شاعران اهل بیت را بیاورید. دیدم چند تن از شاعران عرب را آوردند. فرمودند:  شاعران فارسی زبان را نیز بیاورید. آن گاه محتشم و جند تن از شاعران فارسی زبان آمدند .فرمودند: شهریار ما
احوال ما در هر بلا راضی ز دوست، خوف و رجا
خود را قضاوت می‌کنم نی هر کـسی را هر کجا
هم حسن فاعل بایدت هم حسن فعل اندر جهان
با کار نیک و نیک کار محسن شو و مخلص بیا
در خـود نـظـر کـن ابـتـدا سـبحـانه سبحــانه
رو سوی آن مشکـل‌گشـا آنـگـه کـه آیـد بأسنا
باسنا یعنی (ناگواری‌ها(قرایتی)، سختی‌ها(رضایی)، مجازات(مکارم)، عذاب(المیزان))
بلا که می‌آد واکنش ما چی باشه؟ سیل و زلزله و غیره بلا هست، نیست، چی هست؟
واکنش ما چی باشه؟ چی بگیم؟ 
این شعر بالا خیلی م
وظیفه‌ی شاعران و مادحان از زبان مرحوم علامه امینی قدس سره
من أقوال العلامة الأمینی (قدس سره): یجب على الشاعر المؤمن أن یتبرأ من أعداء محمد وآله محمد، وإضافة إلى مدائحهم ومراثیهم، فإن دروس التبری أعظم من دروس التولی والمودة.
علامه امینی قدس سره فرمودند: واجب است بر شاعر مومن، علاوه بر این‌که مدح اهل بیت علیهم السلام می‌کند و مرثیه می‌خواند، از دشمنان حضرت محمد و آل محمد علیهم السلام تبری جوید؛ چرا که مسئله تبری از دشمنان اهل بیت علیهم الس
شب گذشته در دیدار شاعران: در شعرهایتان از زیباییهای رفتار ملت ایران تمجید کنید. رفتار ملت ما در قضیه سیل شمال و جنوب بسیار زیبا بود. آنها که مطلع هستند میدانند که چه شکوه و حماسه زیبایی مردم آفریدند. وقتی اینها را در شعر می آورید، شعر شما میشود پرچم هویت.
 
انتشارات شانی فعالیت رسمی خود را در سال ۱۳۸۴ با محوریت
چاپ تخصصی کتاب شعر از جامعه شاعران معاصر آغاز نمود
و در این مدت بیش از هزار عنوان کتاب شعر چاپ نموده
که از این بین صد ها شاعر معاصر و نوقلم را
به جامعه حرفه ای ادبیات معرفی کرده است.شاعرانی که در عرصه های مختلف حائز جوایز معتبری شده اند.نشر شانی در چهار دوره ناشر برگزیده استان البرز شناخته شده
و در حال حاضر نیز به عنوان اولین ناشر تخصصی شعر در کشور
بیش از ۳۰ نمایندگی فروش در کتابفروشی ها
شعر پارسی
پدیدآور: محمدکاظم کاظمی
ناشر: سپیده باوران
تعداد صفحات: ۵۷۷
با نیم‌نگاهی به فرهنگ اجتماعی مردم ایران، در می‌یابیم که شعردوستی و شاعرانگی چه پیوند و ارتباط عمیقی با این مردم دارد. ایرانیان از دیرباز، با شاعران بزرگشان ارتباطی نزدیک داشتند. جاذبۀ زبان شعر و جادوی آن،   همواره تا جایی بر ذهن و جان مردم رسوخ کرده، که بر کل جهان بینی آنان سایه می‌افکند.
کتاب "شعر پارسی" سرگذشت شعر فارسی را از زایش و خاستگاه آن و سیر تکامل و تحول آن تا ب
اختصاص ردیفهایی برای کتب ترکی در کتابخانه مرکزی دانشگاه تبریز خبری مسرت‌بخش برای محققین و علاقه‌مندان فرهنگ بومی می‌باشد.
در این قسمت از کتابخانه مرکزی دانشگاه، قریب به اتفاق این کتب ذی‌قیمت، آثار نظم و نثر ترکی  را شامل می‌شود. کتبی نیز برای آموزش زبان ترکی و نیز مباحث زبانشناسی موجود می‌باشد.
علاوه بر کتابهایی از ایران نظیر ثعلبیه، آذربایجان ادبیات تاریخینه بیر باخیش، آذربایجان دیلینین نحوی، ترجمه‌های ترکی شاهنامه فردوسی و دیوان
تقدیم به همه‌ی شاعران زن ایران، که انگار این سرزمین تاب دیدنشان را ندارد.
و تقدیم به تو، که شاعر شعرهای منی.

‏پشت تریبون ناگهان مجری تو را خواند:
«در خدمت خانومِ...» نامت را صدا زد! 
تا نامت آمد بار دیگر ریخت قلبم
بی اختیار از جای خود در سینه جا زد
برخاستی، از جان من هم آه برخاست
تشویق و تحسین از تمام انجمن هم
شاید ندانی کل سالن چشم‌هاشان
دنبال چشمت هست، از آن جمله من هم
از پله بالا می‌روی با نبض هایم
لبخند محوی کنج لب‌هایت نشسته
خم می‌کنی آه
ویژه شاعران استان فارس)
 
 
 
 با عنایت خداوند متعال و ظل توجهات حضرت موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف   فراخوان یازدهمین شب شعر عاشورای زرقان منتشر شد.
 
 
شاعران محترم می توانند آثار ارزشمند عاشورایی خود را تا ساعت 24 روز سه شنبه  دوازدهم شهریورماه 1398 مصادف با سوم محرم الحرام 1341 از طریق شماره واتساپ  09171102417 و یا پست الکترونیکی به نشانی  marsiyeh@gmail.com ارسال نمایند.
 
 
توجه:
 
 
* لازم است آثار ارسالی به صورت تایپ شده در word و با قلم (tahoma) ارسال
 
پاورپوینت تاریخ ادبیات 2
رواج نثر مسجع و استفاده از صنایع بدیعی در اواخراین عهد و حضور نصرالله منشی به عنوان نخستین به کارگیرنده این نوع نثر در ترجمه کلیله ودمنه.
مشخصات فایل

تعداد صفحات
169

حجم
2408 کیلوبایت

فرمت فایل اصلی
ppt

دسته بندی
زبان و ادبیات فارسی

توضیحات کامل
عنوان: پاورپوینت تاریخ ادبیات 2
 
فرمت فایل: ppt
تعداد اسلاید: 169
ویژگی های عمده محمود غزنوی
-تظاهر به شعر دوستی به منظور کسب جلال و شکوه ظاهری برای دربار حکومتی و انتشار مفاخر و
هرگاه لفظ عامیانه شود از لطافت و رونق شعر و کلام ادبی می کاهد ؛ زیرا لفظ چون جامه کسوتی است که اندام معنی با آن پوشیده می شود و هر قدر جامه زیبا تر باشد بر برازندگی و لطافت و رونق معنی افزوده می شود و به همین سبب شاعران و نویسندگان در تمام ادوار کوشیده اند که این کسوت (‌ لفظ ) متناسب با اندام ( معنی ) باشد .
همیشه تفسیر شعرهایی که خوندیم ختم میشوند به غایت نهایی و معشوق آسمانی!
درسته که در اشعار پند واندرز و بیان احساسات حرف اول را میزنه ولی در این میان اشعاری هم هستن که فقط مختص یک بانو  
 یا عشق گفته شدند!
مثل " بگذشت یار  از من و از پی نرفتمش"  خب خدمت تمام خواننده های گران قدر به عرض میرسانم که اینجا آن هدف نهایی 
ومعبود آسمانی یافت نمیشود!!
این شعر به رفتن یار میپردازد و غیر مستقیم  یه به درک خاصی در آن نهفته است!
ادامه مطلب
با نیم‌نگاهی به فرهنگ اجتماعی مردم ایران، در می‌یابیم که شعردوستی و شاعرانگی چه پیوند و ارتباط عمیقی با این مردم دارد. ایرانیان از دیرباز، با شاعران بزرگشان ارتباطی نزدیک داشتند. جاذبۀ زبان شعر و جادوی آن،   همواره تا جایی بر ذهن و جان مردم رسوخ کرده، که بر کل جهان بینی آنان سایه می‌افکند.
کتاب "شعر پارسی" سرگذشت شعر فارسی را از زایش و خاستگاه آن و سیر تکامل و تحول آن تا به امروز در مقابل چشم خواننده قرار می‌دهد.
محمدکاظم کاظمی که خود شاعری
ویژه شاعران استان فارس)

 با عنایت خداوند متعال و ظل توجهات حضرت موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف   فراخوان یازدهمین شب شعر عاشورای زرقان منتشر شد.


شاعران محترم می توانند آثار ارزشمند عاشورایی خود را تا ساعت 24 روز سه شنبه نوزدهم شهریورماه 1398 مصادف با عاشورای 1341 از طریق شماره واتساپ  09171102417 و یا پست الکترونیکی به نشانی  marsiyeh@gmail.com ارسال نمایند.


توجه:


* لازم است آثار ارسالی به صورت تایپ شده در word و با قلم (tahoma) ارسال شوند.


* از پذیرفتن
من بسیاری از کتاب های معروف را نخوانده ام،من بسیاری از نویسندگان را نمی شناسم،من بسیاری از نقاشی های معروف را ندیده ام،من بسیاری از موسیقی های معروف را نشنیده ام،من بسیاری از فیلم های معروف را ندیده ام،من بسیاری از کارگردانان و بازیگران معروف را نمی شناسم،من بسیاری از خوانندگان را نمی شناسم،من بسیاری از شاعران را نمی شناسم...افتخار نمی کنم اما به شما اجازه ی تمسخر هم نمی دهم!
 
سومین جلسه از جلسات محفل ادبی فیض با حضور بیش از 40 نفر از اعضا از ساعت 15 تا 17 عصر دوشنبه 7 بهمن ماه 1398 در سالن جلسات کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد. در ابتدای جلسه با خوانش ابیاتی  از اشعار فاطمی  آغاز شد و برنامه های این جلسه محفل فیض به اطلاع اعضا رسید،پس از شعر خوانی تعدادی از اعضا و ارایه شعر در زمینه مطروحه جلسه گذشته،خانم نرگس بدشت بخش هایی از کتاب جوامع الحکایات و لوامع الروایات را قرائت کردند. در ادامه شعر خوانی تعدادی دیگر از اعضا
یک یادداشت شفاهی، منتشرشده در روزنامه جام جم/دوشنبه هفتم آبان/صفحه فرهنگ:
جاده‌های تماشا
اربعین سال گذشته را با دو کاروان متفاوت همراه بودم. یکی «هیات هنر» و دیگری «کاروان شاعران و نویسندگان ایرانی» که به همت موسسه شهرستان ادب، راهی کربلا بود. امسال هم شاعران و نویسندگان راهی این اتفاق فرهنگی و معنوی شدند، هرچند موسسه نتوانست به اندازه سال گذشته، از نظر مالی همراهی‌شان کند، اما آنها که باید، هم‌مسیرهای‌شان را پیدا کرده بودند و راهی شدن
اشعار فارسی را به عنوان اشعاری موزون در سرتاسر جهان می شناسند. عروض یک دانشی است که به اشعار وزن عروضی می دهد. علم عروض را اولین بار فراهیدی مدون و دیگر شاعران از عروض عربی به عاریه گرفتند و با ایجاد تغییراتی آن را به شعر فارسی وارد کردند. عروض در لغت بر وزن فعول به معنای عمود خیمه است. قوام شعر هم وزنی است که شاعر به اشعار می دهد. علم عروض به روزهای نخست پیدایش شعر می توان نسبت داد که شاعر سعی داشت اشعاری که به ذهنش رسیده بود را در قالب الفاظ و آ
شاعران بزرگ پارسی‌گوی (۱۳)
قرن چهارم و نیمه‌ی اول قرن پنجم هجری
 
غضایری
 
محمد بن علی غضایری رازی از شاعران بزرگ عراق و از مداحان امرای اخیر دیلمی در ری و ستایش‌گر سلطان یمین‌الدوله محمود غزنوی است.
لقب شعری او را غضایری و غضاری هر دو نوشته‌اند و این صورت دوم را فقط منوچهری در شعر خود به کار برده است زیرا منوچهری مردی عربی‌دان بود و می‌دانست که نسبت به غضاره (یعنی گلی که بدان سفال سازند) «غضاری» است نه غضایری؛ اما شاعر خود لقب شعری خود را
بنام خداوند قادر ز هیچ
خداوند فکر و خداوند ایج 
خداوند افراد ایجی تبار 
هنر با هنرمند گرددبسیج
با سلام به همه کسانی که زادگاه خودشان و یا پدرانشان ایج بوده و این افتخار بزرگی است که منسوب به ایج باشیم و این وب لاگ اختصاص دارد به هنرمندان ایج اعم از :
شاعران 
بازیگران 
ورزشکاران 
خطاطان
نویسندگان 
ایده های برتر 
مدال آوران 
حافظان 
متفکران 
اندیشمندان 
دانشجویان برتر 
دانش آموختگان برتر 
مدرسان برتر 
صنف های برتر 
مشاغل برتر 
خیرین 
و.....
جلال الدین اسم پسرانه است، معنی جلال الدین: (عربی) 1- شکوه و عظمت دین؛ 2- (اَعلام) 1) مولانا جلال‌الدین محمّد بلخی (= مولوی) از عارفان و شاعران بنام ایرانیِ قرن 7 هجری، مؤلف منظومهی عرفانی معروف به مثنوی معنوی، مجموعه غزلهای موسوم به دیوان شمس، دو کتاب به نامهای فیه مافیه و مجالس سبعه؛ 2) … معنی اسم جلال الدین
منبع : اسم دونی
بهترین و خواندنی ترین اشعار به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان را برای شما عزیزان در ادامه این مطلب قرار داده ایم. اگر همه ی دیوان‌های شعر پارسی را کنار هم بگذاریم، شاید هیچ مضمونی در حیطه‌ مذهب به اندازه روزه، ماه مبارک رمضان و دیگر مضامین مرتبط با آن «مثل لیالی قدر» مورد توجه شاعران قرار نگرفته است.
ادامه مطلب
شب گذشته در دیدار شاعران: حفظ هویت ملت بسیار مهم است، چرا که ملتی که هویت خود را از دست بدهد، در مشت بیگانگان گم میشود و از بین میرود/ راجع به زبان فارسی بنده نگرانم. من از صداوسیما گله مندم. بجای اینکه زبان صحیح و معیار را ترویج کند، زبان بی هویت را ترویج میکند. وقتی یک مجری یک تعبیر فرنگی را در صداوسیما تکرار میکند، موجب آلوده شدن زبان به زوائد مضر میشود. ما داریم مفت زبان خودمان را آلوده میکنیم. نگذارید زبان فارسی دچار فرسودگی و ویرانی شود.
خودآموز دستور زبان کردی کرمانجی (مختص شاعران)
بهار ضیغمی
✅ الفبای کردی کرمانجی✅ ضمایر شخصی صرفی✅ ضمایر اشاره‌ای✅ ضمایر پرسشی✅ صرف کردن✅ اسم از لحاظ جنسیت ✅ ندا
منبع پیشنهادی برای ارتقا سطح شعر و شرکت در جشنواره شعر کرمانجی «ملواری»
 
دریافتحجم: 1.37 مگابایت 
بسم الله الرحمن الرحیم
یا فارس الحجاز ادرکنی الساعه العجل
بخدا قسم عجیب تر ازین نمیشود،هزاروچهارصد سال از نزول قرآن میگذرد و ادعای قرآن بر اینکه یک سوره همانند قرآن بیاورید و دشمنان و کافران به قرآن با در اختیار داشتن امکاناتی که بسیار. بیشتر از مسلمانان است هنوز نتوانسته اند سوره ای مانند قرآن بیاورند...
این همه دانشگاه زبان و اساتید ادبیات و شاعران و نویسندگان که مسلمان نیستند ولی عرب هستند،باز هم در مقابل این ادعای قرآن در گل فرورفته آم
اگر تمامی کتاب های تاریخ را ورق بزنیم تا ببینیم که اولین شعر فارسی را چه کسی سروده است،شاید به جواب نرسیم،چون اغلب این کتاب ها به زمانی بر می گردند که نشانه های مکتوبی پیدا شده باشد،مثلا کتیبه ی سنگی بر سر گوری یا کتاب قدیمی یا چیز هایی از این قبیل.گروهی از تاریخ نویسان هم معتقدند،زرتشت پیامبر ایرانی،اولین شاعر بوده است اگر چه اطلاعات دقیقی از تاریخ تولد زرتشت در دست نیست،اما برخی تاریخ نویسان می گویند او هزار سال پیش از تولد مسیح به دنیا ا
می گویم از کنار زیارت نرفته هابالا گرفته کار زیارت نرفته هااشک و نگاه حسرت و تصویر کربلااین است روزگار زیارت نرفته هاامسال اربعین همه رفتند و مانده بودهیات در انحصار زیارت نرفته هاانگار بین هیات ما هم نشسته بودزهرا (س) به انتظار زیارت نرفته هادر روز اربعین همه ما را شناختندبا نام مستعار زیارت نرفته هااما هزار مرتبه شکر خدا که هستمشهد در اختیار زیارت نرفته هاباب الحسین (ع) قسمت آنان که رفته اندباب الرضا قرار زیارت نرفته هاغم میخورم برای دل
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، نشست «تجلی عاشورا در شعر و ادب فارسی» عصر یکشنبه ۲۴ شهریور ماه، با سخنرانی علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و با حضور جمعی از علاقه‌مندان به شعر و ادبیات آیینی و جمعی از معاونان و مدیران کل نهاد، در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی پارک‌شهر تهران برگزار شد.
در این نشست علیرضا مختارپور با اشاره به برخی بحث‌های مطرح شده درباره تأثیر واقعه عاشورا در ادبیات فارسی
 
 
در نشست ادبی  برسی ادبیات افغانستان در 32 نمایشگاه بین اللملی کتاب تهران در سالن علامه دهخداـ  سالن ناشران خارجی
 
نصیر احمد آرین، استاد دانشگاه افغانستان بیان کرد: شعر معاصر افغانستان بعد از طالبان را می‌توان به دو دوره‌ی دهه اول بعد از طالبان و دهه دوم تقسیم کرد.
دانشجوی دکترای دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: با عبور طالبان، موج جدید فرهنگی در هرات، کابل و بلخ شکل گرفت و در این دوره شاعرانی نظیر روح‌الله بهرامیان، روح‌الامین امین
• پاها دیگر حرکت نمی‌کنند، دست‌ها رعشه گرفته‌اند، وجودمان پوسته‌ی نازک و دردناکی است که بر روی عصیان‌های به زنجیر کشیده شده و فریادهای به گلو رسیده، کشیده شده باشد... [در غرب خبری نیست، اریش ماریا رمارک] 
• انسان خسته نیست، به ستوه آمده است. نگویید غمگین، بگویید دلتنگ...
• خندان، گریان، افتان و خیزان، با زبانی الکن...، باید بیش از این‌ها کار کرد، باید بیش از این‌ها بود... [انجمن شاعران مرده، کلاین بام] 
 
جلسه دوم محفل ادبی فیض
دومین جلسه از جلسات محفل ادبی فیض با حضور بیش از 40 نفر از اعضا از ساعت 15 تا 17 عصر دوشنبه 23 دی ماه 1398 در سالن جلسات کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد. در ابتدای جلسه با خوانش دیباچه گلستان سعدی برنامه های این جلسه محفل فیض به اطلاع اعضا رسید،پس از شعر خوانی تعدادی از اعضا و ارایه شعر در زمینه مطروحه جلسه گذشته،خانم مولاوردی از اعضای محفل ادبی فیض ارائه یی در زمینه زندگی و آثار کلیم کاشانی داشتند که با نمایش تصاویری از م
❤️عطر عشق❤️تا رسید از پنجره عطر غذای خانگیبو کشیدی یک دل سیر از سر دیوانگیعطر نان کنجدی می‌پیچد و شکر خداسفره‌ام خالی نماند از برکت مردانگیخسته‌ای _دورت بگردم_ چای من آماده استتا تو شمع خانه هستی شادم از پروانگیسرپناه محکم گنجشک معصومت توییبا تو دیگر هیچ باکی نیست از بی‌لانگیمی‌پرد بی‌حوصله، غر می‌زند، کز می‌کندفنچمان را خسته کرده این یکی یکدانگیدر سکوت سرد این مردم زمستان جاری وخانه‌ات گرم است آقا! با همین پرچانگی...۲۵ دی ۹۸عاطفه
به نظر بسیاری از افراد دنیا پاییز زیباترین فصل سال است؛ فصلی که شاعران و هنرمندان عاشق آن هستند. اگر در انتخاب یک تم مناسب برای تولد فرزندتان و یا اعضای خانواه خود که متولد پاییز هستند، تردید دارید؛ بهتر است که این شک را کنار گذاشته و تم تولد پاییز را برای او انتخاب کنید. تمی که برای همه مناسب بوده و می‌تواند یک جشن خاطره انگیز فرآهم کند. با خرید این تم می‌توانید خانه و محل تولد خود را به زیبایی تزیین کرده و از مهمانان خود پذیرایی کنید. بیایی
نخواهند گفت:
روزگاری ظلمانی داشتیم!
اما خواهند پرسید:
شاعران چرا خاموش بودند؟
#برتولت_برشت
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✦ @Parsa_Night_narrator ✦
#کانال_آوای_شبانه_پارسا
#اخبار_روز_ایران_و_جهان
-tumblrhttps://avayeshabane.tumblr.com
آخرین خبرها و اتفاقات روز در وب سایت:
websitehttp://aparssa.wordpress.com
منبع خبری کانال:
#BBC_News
[عکس 1001×1280]
مشاهده مطلب در کانال
نه اعتنا به می و نه خمار می کردندعلی نبود، خلایق چه کار می کردند؟علی اگر که نمی بود، شاعران در شعرچه استفاده ای از ذوالفقار می کردند؟به دار باقی مولا شتافتند آنانکز عشق یار تمنای دار می کردندز هیبت سخنش، پایه های منبر نیززمان خطبه، سکوت اختیار می کردندبه دست حیدری اش بوسه زد در خیبرو اهل کوفه به این افتخار می کردندبرای علم علی تازگی ندارد، هیچهرآنچه را که بر او آشکار می کردندهمه مناظر کوفه ز خویش می رفتنداگر نگاهی از آن رخ شکار می کردندبگو
این #کتاب سال ۷۶ چاپ شد و تمام اشعار #شعرای_ایرانی پیرامون #مادر را گردآوری کرده است. جز پنج اثر، هرچه #شعر پیرامون #مادر است نوعا اثر #شاعران_قرن_چهاردهم_هجری یعنی #قرن_معاصر است و از عصر #رودکی تا پایان قرن سیزدهم، تنها از #خاقانی_شروانی، #نظامی و #سعدی، شعری پیرامون #مادر خواهید خواند! و اگر از آن بزرگان هم این پنج اثر مشاهده نمی شد، یقین می بردم که #شاعران پیش از قرن معاصر، ابدا طعم مهر #مادر را نچشیده اند!___#مظاهر_مصفا :راستی مادر! از تو بهتر کیس
در این نظریه‌ی نژادی، نقاط ضعفی آشکار است.
اگر از یک محقق چینی بپرسیم، به ما خواهند گفت که چینیان، پر دوام ترین تمدن را در طول تاریخ بنا گذاشته اند. محقق مکزیکی احیانا به ساختمان های سترگ برجای مانده از فرهنگ‌های مایا، آزتک، و اینکا اشاره خواهد کرد. مسلمانان می‌توانند فهرستی بلند بالا از اسامی فرمانروایان و هنرمندان و شاعران و دانشمندان و فیلسوفان خود بیاورند. و در همان حال که اروپای باختری به زحمت، خود را از قرون تاریک بیرون می‌کشید، حی
شاعران کسانى هستند که گمراهان از آنان پیروى مى‏کنند. (224) آیا نمى‏بینى آنها در هر وادى سرگردانند؟ (225) و سخنانى مى‏گویند که (به آنها) عمل نمى‏کنند؟! (226) مگر کسانى که ایمان آورده و کارهاى شایسته انجام مى‏دهند و خدا را بسیار یاد مى کنند، و به هنگامى که مورد ستم واقع مى‏شوند به دفاع از خویشتن (و مؤمنان) برمى‏خیزند (و از شعر در این راه کمک مى‏گیرند); آنها که ستم کردند به زودى مى‏دانند که بازگشتشان به کجاست! (227)
شرایط روحی بسیار پیچیده‌ی سده‌ی چهارم (ق.م) بیان تام خویش را از افلاطون می‌یابد : در طبیعت مترقی هنر او و خصلت محافظه‌کار فلسفه‌اش ، در طبیعت‌گرایی گفتارش که از شکلک [؟] مردم عوام به عاریت گرفته و در پندارگرایی تعالیمش که ریشه‌شان در برداشت اشرافی از زندگی است . در همه‌ی ادبیات یونان فرد دیگری را نمی‌توان یافت که به اندازه‌ی وی از ته دل مدافع آرمان‌های فرهنگی اشرافیت باشد . 'پیندار' تعادل میان نیروهای جسمی و روحی را بیش از این مشتاقانه ن
اگر سیر طبیعی سبکهای شعری فارسی را در نظر بگیریم، شاهدیم که بعد از سبک خراسانی که مبتنی بر سادگی و راستی و خردگرایی بود و آذربایجانی که اساس آن به رخ کشیدن معلومات شاعرانه بود و عراقی که پایه اش بر عشق و عرفان و کشف و شهود بوده و به همین خاطر دیرتر پایید، نوبت به سبک هندی رسید که بر مضمون سازی و مضمون یابی های ظریف شاعرانه استوار بود و بعدها نیز به علّت خستگی شاعران از سختگیری های آن، جای خود را به سبک نوعراقی/بازگشت داد. این وضعیت برقرار بود ت
امروز زادروز سهراب سپهری سراینده نامدار معاصر ایرانی است 
سهراب سپهری (۱۵ مهر ۱۳۰۷ کاشان – ۱ اردیبهشت ۱۳۵۹ تهران) شاعر، نویسنده و نقاش اهل ایران بود. او از مهم‌ترین شاعران معاصر ایران است و شعرهایش به زبان‌های بسیاری از جمله انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی و ایتالیایی ترجمه شده‌اند.
برای خواندن دانستنی های بیشتر و تماشای ویدئو به دنباله نوشته سر بزنید 
ادامه مطلب
خدا یک نقطه داردبهروز باغبان

شنیده ام به غزل حال تازه ای دادیبه شاعران غزل گو اجازه ای دادیرسیده ای تو به یارت اگر غلط نکنمتو رفته ای به دیارت اگر غلط نکنمتو رفته ای و به یادت همیشه می بارمبه روی دفتر شعرم که دوستت دارماصول فلسفه های تز اساطیریعزیز سر به هوای رجال کشمیریخدا مجال رسیدن نمی دهد ما رادوباره فرصت دیدن نمی دهد ما راهمیشه نام تو را با غرور می بوسمتو را همیشه من از راه دور می بوسماگر چه بی تو من از داغ عشق لبریزمدلم نیامد از این عا
داستان توی یک مرکز آموزشی می گذره. یک دبیرستان شبانه روزی پسرانه که نظم و قاعده های خودش رو داره و همه باید به اون پایبند باشن تا اینکه معلم جدیدی به جای معلم ادبیات انگلیسی قبلی میاد و خیلی چیزها تغییر می کنه...
اسم این کتاب باعث می شد که من مدام خوندش رو عقب بندازم و برای خوندنش به شدت مقاومت می کردم. نمی دونم چرا! به جای جاذبه دافعه داشت! با این حال هم به نظرم کوتاه بود و هم کتاب خوبی بود! بعضی قسمت ها که کیتینگ سعی می کرد با تصویر سازی و یه جور ت
شاعران بزرگ پارسی‌گوی (۱۲)
قرن چهارم و نیمه‌ی اول قرن پنجم هجری
 
عنصری
 
استاد ابوالقاسم حسن بن احمد عنصری بلخی سرآمد سخن‌وران پارسی در دربار محمود و مسعود غزنوی و استاد مطلق در مدح و غزل و قصیده از رودکی تا زمان خویش است.
از آغاز حیاتش اطلاع روشنی در دست نیست جز آن‌که می‌دانیم که از خاندانی متمکن برخاسته و در عین تنعم به شعر و ادب روی کرده و در این فن شاگردی ابوالفرج سگزی شاعر اواخر قرن چهارم و مداح سیمجوریان را اختیار نموده و علاوه بر شعر
شد جنگ میان شاعران در غزنین
درگیریِ با شعر نه جنگی با تن
آغاز نمود عنصری*اینگونه ،
چون عارض تو ماه نباشد روشن
فرمود جناب عسجدی*در پاسخ،
مانند رُخَت گل نَبُوَد در گلشن
از فرّخی*این مصرع زیبا روئید،
مژگانت گذر کند همی از جوشن
فردوسیِ اربابِ سخن کامل کرد
مانند سنان گیو در جنگ پَشَن
مبهوت شدند ناظران در میدان
از مصرع فردوسی و شعری متقن
بردند خبر به نزد سلطان محمود
از قدرت شاعری که بود آخرِ فن
محمود به او گفت بگو شهنامه
هر بیت دهم تو را زری از مخزن
 
  سهراب سپهری (۱۵ یا ۱۴ مهر ۱۳۰۷ قم – ۱ اردیبهشت ۱۳۵۹ تهران) شاعر، نویسنده و نقاش اهل ایران بود. او از مهم ترین شاعران معاصر ایران است و شعرهایش به زبان های بسیاری از جمله انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی و ایتالیایی ترجمه شده است.
ادامه مطلب
بزرگترین شاعران فارسی تمام زمانادبیات پارسی عنصر قابل توجهی در دانش پارسی است. تأثیر آن بر ادب اسلامی خاورمیانه زیاد گسترده است. این نویسندگان و شاعران نه تنها در غرب آسیا بلکه در سراسر عالم مورد توجه بسیار قرار می گیرند. مولوی قطعاً محبوبیت شعر پارسی را به جهانیان رسانده است. اما شمار زیادی چامه سرا دیگر نیز وجود دارند که دقیقاً در ایران در طول تاریخ تا امروز باره گرامیدن است. در این پست ، 6 از بزرگترین شاعران پارسی در تمام دوران را شناسایی
+ نمی دونم چیه که وقتی مثلا بی حالم صورتم اندکی پف کرده و تپل به نظر میاد. انگار سرحالترینم. موقعی که درد دارم، دندونم درد می کنه، سرم درد می کنه یا خسته ام یا از پیاده روی و بیرون برگشتم، انگار یه حجم نیم سانتی به صورتم اضافه شده! و از همه بامزه تر بعد از گریه است! حس تپلویت بهم دست میده! انگار بدنم داره تظاهر به خوب بودن می کنه! حالا این هیچی؛ ملت دریا دریا اشک می ریزن به چشماشون نگاه می کنی، قشنگ به شکل با کلاسی سفیدی چشماشون از شدت سفیدی به آبی
صفحات اصلی سایت:


خانه/صفحه اول ، خط سوم یعنی چه؟ ، مبانی خط سوم ، تماس ، تبلیغات


دسته بندی موضوعی مقالات:


کلیه مقالات - ادیان (اسلام ، مسیحیت ، یهودیت ، هندوئیسم ، بودیسم ، شینتو) - اخلاق - عرفان (عرفان اسلامی ، کابالیسم مسیحی و یهودی) - آموزشی (آموزشهای اخلاقی ، آموزشهای عرفانی ، آموزشهای فنی) - اجتماعی و انتقادی (معضلات اجتماعی ، اتفاقات کشور) - مناسبتی (مربوط به خط سوم، مناسبتهای ملی ، مناسبتهای اسلامی ، مناسبتهای مسی
‫جمعی از شاعران کشورمان از غزل معروف فیض کاشانی با مطلع «بیا تا مونس هم، یار هم، غمخوار هم باشیم» استقبال کردند.

‎«‫محمدعلی یوسفی» شاعر شیرازی غزلی به استقبال از غزل فیض ‎‫کاشانی سروده است که در ادامه می‌خوانیم:‬
‎بیا تا مونس هم یار هم غمخوار هم باشیم‎انیس جان غم فرسودهٔ بیمار هم باشیم
به نامحرم نگویم از غم دل در شب هجران‎بیا تا ما یگانه مَحرم اسرار هم باشیم
‎نه تنها امشب و فردا شب و فردا و پس فردا‎بیا ما تا ابد تب دار هم دلدار هم ب
آبشار قره سو مشهد
آبشار قره سو مشهد در جنوب غربی شهرستان کلات نادری تور کیش و در یک کیلومتری جاده لاین از سمت کلات قرار دارد. ارتفاع این آبشار حدود 1250 متر از سطح دریا می باشد. طبیعت زیبا و آب و هوای ییلاقی آبشار های بلند با دره های تنگ، چشمه های خنک، نردبان های فلزی برای رفتن به بالای آبشار از جمله مواردی هستند که مورد توجه مسافران تور مشهد قرار گرفته شده است.

 
آرمگاه امیرغیاث الدین شاه ملک (مسجد هفتاد و دو تن) مشهد
این مسجد در ابتدا مقبره‌ا
می گویند راه های خداشناسی، به شماره ی تمام آفریده های اوست؛ درحالیکه اگر بخواهیم تمام این راه ها را یکجا جمع کنیم، در سه دسته جای می‌گیرند:
۱. راه دلی یا فطری۲. راه طبیعت۳. راه عقلاولی، پیشه ی عرفاست و دومی، کار دانشمندان و سومی، راست کار فیلسوفان. البته، مردم عادی نیز عمومأ از راه دوم، یعنی طبیعت به خدا می رسند. حالا اینها که گفتم یعنی چه؟! آنچه که ذهن تازه کار من از کتاب های بزرگان، به یاد می‌آورد اینهاست:راه دل، یعنی راه عشق و راه فطرت، همان
می شه گفت شاخص ترین شاعران در حیطه ی غزل پست مدرن "سید مهدی موسوی" و "فاطمه اختصاری" هستن.
در زمینه ی رمان پست مدرن و داستان کوتاه پست مدرن هم می تونیم از "بهمن انصاری" اسم بیاریم، که گویا اولین رمان پست مدرن تاریخ ادبیات فارسی ایران (به نام "مسلخ روح") رو منتشر کرده و یه مجموعه داستان به نام "سرزمین جذامی ها" داره که حدود نیمی از داستان هاش در سبک پست مدرن هستش.
-------
یکی از اساسی ترین ویژگی های غزل پست مدرن، اینه که زمان نداره! یعنی نویسنده (اگه کتاب
ببینید عزیزان من! قرنهای متمادی است که این زبان دست‌به‌دست به وسیله‌ی
شعرا -یک مقدار هم به وسیله‌ی نویسندگان، امّا عمدتاً به وسیله‌ی شعرا- حفظ
شده. [مثلاً] زبان سعدی؛ شما اگر امروز بخواهید مضمون همین شعری را که
الان من خواندم: «به جهان خرّم از آنم که جهان خرّم از اوست» بگویید،
کلماتی از این گویا‌تر، فصیح‌تر سراغ دارید؟ یا فرض بفرمایید [شعرِ]:
کجایید ای شهیدان خدایی
بلاجویان دشت کربلایی
هیچ حدس میزدید که مال مولوی باشد؟ این مال مولوی ا
فاطمه، سر منشأ اذکارِ اهل بیتی استروضه هایش رحمت سرشارِ اهل بیتی استآن قدر نامش بها دارد میان شاعراننام زهرا، زینتِ اشعار اهل بیتی استهر که می خواهد چنان "سلمان" شود، "مِنّا" شودحب زهرا، برترین کردار اهل بیتی استمهر زهرا را علی در سینه ی ما ریختهدل نگو این سینه ها، بازار اهل بیتی استاین که بر همسایه می بخشید نان خانه راگوشه ای از رحمتِ رفتار اهل بیتی استحاج قاسم را که دیدی سوخت پای رهبرشفاطمه، الگوی این سردارِ اهل بیتی استگریه بر زهرای مرضی
فاطمه، سر منشأ اذکارِ اهل بیتی استروضه هایش رحمت سرشارِ اهل بیتی استآن قدر نامش بها دارد میان شاعراننام زهرا، زینتِ اشعار اهل بیتی استهر که می خواهد چنان "سلمان" شود، "مِنّا" شودحب زهرا، برترین کردار اهل بیتی استمهر زهرا را علی در سینه ی ما ریختهدل نگو این سینه ها، بازار اهل بیتی استاین که بر همسایه می بخشید نان خانه راگوشه ای از رحمتِ رفتار اهل بیتی استحاج قاسم را که دیدی سوخت پای رهبرشفاطمه، الگوی این سردارِ اهل بیتی استگریه بر زهرای مرضی
کتاب ماری استوارت
نویسنده: اشتفان تسوایک
مترجم: دکتر ضیاء الدین ضیائی
ناشر : آسمان علم
رقعی جلد سخت
496 صفحه
ماری استوارت - Mary Stuart,, یک ملکه
برای دو سرزمین,  زندگی پر فراز و نشیب ماری استوارت قرن هاست که توجه
شاعران و نویسندگاه را به خود مشغول کرده است. ماری استوارت، معروف به ماری
اول، پس از مرگ پدرش در نه ماهگی به عنوان ملکه ی اسکاتلند تاج گذاری کرد و
به صومعه فرستاده شد تا به طور ناشناس و با امنیت بزرگ شود و اداره کشور
را بر عهده بگیرد.اما در
در گفت و گو با ایبنا مطرح شد:
بهترین شعرهایی که محمدعلی بهمنی در سال ۹۷ خوانده است.
(تاریخ انتشار: جمعه ۲ فروردین ۱۳۹۸)
محمدعلی بهمنی با بیان اینکه مهم‌ترین ویژگی یک شاعر این است که نشان دهد در عمق شعرش برای نسل‌های بعد چه دارد، از بهترین شعرهایی گفت که در سال ۹۷ خوانده است.
محمدعلی بهمنی در گفت‌وگو باخبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد:‌ پارسال بیشتر وقتم را صرف مطالعه مجموعه شعرهای مریم جعفری‌آذرمانی کردم و معتقدم که اگر کسی شعرهای او
متن اهنگ رضا بهرام به نام لطف
ببین عاشق شدم ای رهگذر مرا هرجا که شد با خود ببر باور کنتا تو از راه رسی شاعران شعر سرایند قوم مردان مبارز به این شهر بیایندتا تو از راه رسی پنجره ها باز بمانند مرد و زن بر سر هر کوچه آواز بخوانندخالی از لطف نباشد گذری کنی از این کوچه بن بستخالی از لطف نباشد بر دل غم زده ما بکشی دستمن توقع ندارم همنشینم شوی ای حضرت دریاخالی از لطف نباشد بزنی موج بر این ساحل تنهازیبای من تنها تویی صبر و قرار من همه دار و ندار مننخوا
به نام خداوند بخشنده و مهربان.
 
(این متن به مناسبت اربعین حسینی ۱۴۴۰ نوشته شده است...)
آمده بودند... از راه های دور... پیاده، اکثرشان سه روز در راه بودند...
دوربین ها، رسانه ها؛ دنیا، وا مانده است!...
نوری که هر کار هم بکنند، خاموش نمیشود... خورشید را مگر میشود خاموش کرد؟
تقویم ها آنروز ایستاده اند... نفس نفس میزنند، قلب میخواهد از سینه بیرون بجهد، از اوج شور و شوق آن نور...
قدم ها، قدم ها و قدم ها... اشک هایی که از شور و شوق روی گونه ها میغلتند...
صدای برخو
شاعران تافته های جدا بافته از دیگران نیستند. فقط این هنر را یاد گرفته اند که خود را و دیگران را در خود بشناسند.
و در نظاره ی انسان و هستی و نظاره ی انسان در هستی از این معمای بزرگ خرد سوز معنی های کوچک دلپذیر بسازند.
و با این شناخت و نظاره ی آن چه میگویند برای احساس و اندیشه ی دیگران مأنوس باشند.
و این هنری است که در آن فریب دادن دیگران فریب دادن خود است و هیچ باختی تلخ تر از پوچی فریب دادن خود نیست .
شعر زبان کودکی انسان است و انسان نمیخواهد دامن
به نام خداوند بخشنده و مهربان.
(این متن به مناسبت اربعین حسینی ۱۴۴۰ نوشته شده است...)
آمده بودند... از راه های دور... پیاده، اکثرشان سه روز در راه بودند...
دوربین ها، رسانه ها؛ دنیا، وا مانده است!...
نوری که هر کار هم بکنند، خاموش نمیشود... خورشید را مگر میشود خاموش کرد؟
تقویم ها آنروز ایستاده اند... نفس نفس میزنند، قلب میخواهد از سینه بیرون بجهد، از اوج شور و شوق آن نور...
قدم ها، قدم ها و قدم ها... اشک هایی که از شور و شوق روی گونه ها میغلتند...
صدای برخور
نویسنده و محقق : اشکان ارشادی ، از کرمانشاه 
این مطلب جالب را تا پایان بخوانید و چند پیشنهاد و راه کار هم برای رشد و ضخامت مو خدمت شما عزیزان ارائه خواهم داد.
در گذشته هیچ طبیبی همانند امروزه ، کوسه بودن یعنی عدم رشد و رویش مو در صورت را بیماری ندانسته ولی ریش و سبیل همیشه از ادوار گذشته تا به امروز مهم است و گاه متناسب با شغل و گاه متناسب با شمایل و گاه..... باید به داشتن و گذاشتن ریش و سبیل اهمیت داد. مثلا در دوره شاه عباس تراشیدن ریش و گذاشتن سبی
اهداف و موضوع فعّالیّت انجمن به شرح زیر است:
ارتقای فرهنگ عمومی جامعه از طریق توجّه به فعّالیّت‌های فرهنگی، ادبی و هنری
بازیابی جایگاه شعر و ادبیّات در نسبت با انقلاب اسلامی ایران و تمدّن اسلامی
ایفای نقش شعر و ادبیّات در آسیب‌شناسی فرهنگی جامعه و مقابله با تهاجم فرهنگی
توجّه به هویّت دینی و ملّی در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی و ادبی
استعدادیابی و استعدادپروری چهره‌های جوان و نخبه در زمینۀ ادبیّات
همکاری با انجمن‌های ادبی و هنری و تمامی
مولوی، پیونددهندهٔ ملت‌ها 
جلال‌الدین محمد بلخی معروف به مولوی (‎۶ ربیع‌الاول ۶۰۴، بلخ یا وخش - ۵ جمادی‌الثانی ۶۷۲ هجری قمری، قونیه) از مشهورترین شاعران فارسی‌زبان ایرانی‌تبار است. نام کامل وی «محمد ابن محمد ابن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی» بوده و در دوران حیات به القاب «جلال‌الدین»، «خداوندگار» و «مولانا خداوندگار» نامیده می‌شده‌است. در قرن‌های بعد (ظاهراً از قرن ۹) القاب «مولوی»، «مولانا»، «مولوی رومی» و «ملای رومی» برای وی
محمدرضا علیقلی از آهنگسازان پر کار آن سال‌های بود و برای یک فیلم جنگی معمولی به نام پناهنده موسیقی ساخته بود. در این میان این دو قطعه هم وجود داشت که شاید برای خیلی‌های مهم نبود اما برای من نوجوان دبیرستانی بارها و بارها تکرار شد و مرا به شعر حافظ و مولوی وصل کرد. اوهام هم در گام بعدی همین نقش را داشت.
امشب این موسیقی را بیت‌تونز شنیدم و تعجب کردم از کجا پیدا شده؟ و آیا کسان دیگری هم هستند چون من این موسیقی برای‌شان خاطره انگیز باشد؟
«پناهن
دانلود صوت شعر با نوای حاج آقا منصور ارضی _ فاطمیه اول ۹۸
فاطمه، سر منشأ اذکارِ اهل بیتی استروضه هایش رحمت سرشارِ اهل بیتی استآن قدر نامش بها دارد میان شاعراننام زهرا، زینتِ اشعار اهل بیتی استهر که می خواهد چنان "سلمان" شود، "مِنّا" شودحب زهرا، برترین کردار اهل بیتی استمهر زهرا را علی در سینه ی ما ریختهدل نگو این سینه ها، بازار اهل بیتی استاین که بر همسایه می بخشید نان خانه راگوشه ای از رحمتِ رفتار اهل بیتی استحاج قاسم را که دیدی سوخت پای رهب
عشق شاعران سده‌ی یازدهم و شعر عاشقانه بیش از آن دوام آورد که یک وهم تلقی شود . چنانکه گفته‌ایم ، بیان ادبی موفق عواطف ساختگی در تاریخ بی‌همانند نیست ؛ بی‌تردید امکان دارد نسل‌هایی از این وهم حمایت کنند . هرچند روابط ارباب رعیتی بر سراسر تار و پود زمانه نافذ بود ، اما اگر ارتقاء ملازمان به جایگاه شهسواری و موضع تازه و والای شاعر در دربار نبود ، از توضیح جذب ناگهانی این موضوع که سرانجام کل محتوای عاطفی شعر را به جامه‌ی اصطلاحات این رابطه آر
"We don't read and write poetry because it's cute. We read and write poetry because we are members of the human race. And the human race is filled with passion. And medicine, law, business, engineering, these are noble pursuits and necessary to sustain life. But poetry, beauty, romance, love, these are what we stay alive for. To quote from Whitman, "O me! O life!... of the questions of these recurring; of the endless trains of the faithless... of cities filled with the foolish; what good amid these, O me, O life?" Answer. That you are here - that life exists, and identity; that the powerful play goes on and you may contribute a verse. That the powerful play *goes on* and you may contribute a verse. What will your verse be?"
-Dead Poets Society
ترکان عراق که به خودشان ترکمن یا ترکمان می گویند، بین نیم تا یک میلیون نفرهستند و به لهجة ترکی آذربایجانی سخن می گویند. در شمال عراق از شهر «تل عفر» تا قصبة «بدره» در جنوب شرقی عراق در 16 شهر، قصبه و صدها روستا سکونت دارند. شهر کرکوک مرکز ترکان عراق است و به همین جهت نیز لهجة ترکان عراق را لهجة ترکی کرکوک نیز می گویند. تل عفر، اربیل، آلتین کوپرو، کرکوک، داکوک، کیفری، مندلی، قارانیه و خانقین مهمترین شهرهای ترکان عراق است. در استان موصل نیز عدة ز
خواجه شمس ُالدّینْ محمّدِ بن بهاءُالدّینْ محمّدْ حافظِ شیرازی (زادهٔ 727 هجری قمری — درگذشتهٔ 792 هجری قمری در شیراز )، نامدار به لِسان ُالْغِیْب ، تَرجُمانُ الْاَسرار ، لِسان ُالْعُرَفا و ناظِم ُالاُولیاء ، شاعر سدهٔ هشتم هجری ایران است. بیش تر شعرهای او غزل هستند که به غزلیات شهرت دارند. گرایش حافظ به شیوهٔ سخن پردازی خواجوی کرمانی و شباهت شیوهٔ سخنش با او مشهور است. او از مهم ترین اثرگذاران بر شاعران پس از خود شناخته می شود. در سده های
بررسی فضائل رضوی در کتب عرفانی
تحقیق بررسی فضائل رضوی در کتب عرفانی در قالب فایل word و در حجم 16 صفحه. چکیده: واژه تذکره اصطلاحی برای کتاب های شرح حال شاعران به زبان های مختلف است. تذکره نویسی در ادبیات فارسی سابقه ای طولانی دارد...
چو به کار قتل خویشم همه در حیات عشقمبی‌خودی چو قسمتم شد همه در جهات عشقم   سوی من نگیرد آدم که سویی ندارد این کممن سوی شما بگیرم که دم نجات عشقم به شبان به روح خیزم که زمامدار روحمبه زبان روح گویم که شه فلات عشقم زاهدان و حلقه‌بازان هر شبی به جوب ریزمعاقلان به مرگ بیزم که دم ممات عشقم شاعران و لغوگویان که دُم دراز دارندهمه را لگام گیرم، چه گویی که لات عشقم خامشان به خواب بخشم هدیه‌های لامکانیهر که جان دهد جهانی بدهم که ذات عشقم حافظ صفات
شاید همه شما در دنیای بیکران اسکایریم این روح اسرار آمیز رو دیده باشید یا دربارش شنیده باشید اگر هم چیزی ازش نمیدونید چند پست بالا تر ادمین عزیز طاها درباره روح این سوار بی سر توضیح داده 
اما حقیقت پنهان پشت ماجرا چیست؟این روح چه کسیه؟؟از اونجایی که بنده خیلی روی شعر های باردز کالج تمرکز میکنم و همشونو حفظ هستم و کاراکتر منم یه بارد یا همون شاعر دوره گرد هست(البته با اندکی ماد)تشخیص این راز زیاد هم سخت نیست!حالا سوال اینجاست این فرقه شاعران
مراسم راهپیمایی عظیم زائران و مجاوران علیه اقدامات آشوب‌طلبانه، رأس ساعت 9:30 با قرائت قرآن، سرود ملی و صلوات خاصه امام رضا(ع) آغاز شد و در ابتدای مراسم شاعران و مداحان به شعرخوانی و مدیحه سرایی حماسی پرداختند و مردم نیز با شعارهایی «چون الله اکبر جانم فدای رهبر»، «این همه لشگر آمده به عشق رهبر آمده»، «مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر اسراییل» و ... حماسه‌ای عظیم را رقم زدند.در این راهپیمایی عظیم که با همراهی آیت الله علم الهدی نماینده ولی فقیه در خرا
خب راستش نمیدونم چرا اما امسال خیلی خیلی زیاد به سمت ادبیات و اشعار زیبای شاعران خودمون کشیده شدم(حتی یه دفتر برای نوشتن شعرایی که ازشون خوشم اومده کنار گذاشتم) ولی واقعا تو دنیا تک هستن
حالا به جز شاعرای ایران کهن از شاعرای معاصر پیرو مکتب استاد هوشنگ ابتهاج شدم
در کل ادبیات خیلی قشنگه اینو امسال درکش کردم،با روح و جان کتابشو بخونید تا شاید فرجی شد و هشتاد نود درصد زدید تو کنکور
گفتم حالا که حرف شعر شد این پست رو با یه شعر تموم کنم
روزگاریس
من خودم را به خودت یکسره پیوند زدم
با تو غمگین شدم از دست تو لبخند زدم
به تو گفتم که از این بعد بیا ما بشویم
قیدِ من را وسط قاعده هرچند زدم
خسته و خردتر از همهمه ی شهر تورا
با تمامیِ نقاطِ بدنم بند زدم
شاعران در گذر بابِ فداکاریِ عشق
دل به هر گوشه ی دریا که نوشتند زدم
من علی رغمِ اصولِ ابدِ دلداری
چای در سینه ی شیرین شده ی قند زدم
 
«ناصرتهمک»
 نخستین جلسه از جلسات محفل ادبی فیض با حضور حدود 30 نفر از اعضا از ساعت 15 تا 17 عصر دوشنبه 9 دی ماه 1398 در سالن جلسات کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد. در ابتدای جلسه با خوانش غزلی از فیض کاشانی و شرح تقویم پیشنهادی محفل ادبی و اهداف این جلسات از اعضا خواسته شد ضمن معرفی خود نظرات و پیشنهاداتشان را در خصوص روز و ساعت برگزاری جلسات و همچنین موضوع برنامه های محفل اعلام نمایند،که نظر به رأی اکثریت آرا نحوه برگزاری جلسات به صورت دوهفته یک بار از ساع
این مطلب ضمیمه مطلب قبله.
اما باز هم نظرات کم یا به عبارتی فقط یک نظر بدستم رسید.
و این نظر را هم باز تحرف کردم و نتیجه یک پیشنهاد دیگه از خودم شد.
دوباره ذکر میکنم که لازمه این مطلب درک مفهوم آن محفل و کشکول و گلچینی است. به عبارت غربی اش میشود شبیه انجمن شاعران مرده.
اما پیشنهاد
دوستان علاقه مند در صورت تمایل هر یک، یک روز و زمان از هفته را مشخص کنند و هر هفته آن روز یک قطعه کوتاه ادبی در یک حیطه ای که خودشان انتخاب می‌کنند در وبلاگ خودشان با ذک
میتوانید آهنگ جدید رضا بهرام را از سایت هیت ملودی دانلود کنید.
متن آهنگ لطف رضا بهرام هم در دسترس شما عزیزان است .
 
ببین عاشق شدم ای رهگذر مرا هرجا که شد با خود ببر باور کن ♪تا تو از راه رسی شاعران شعر سرایند ♪قوم مردان مبارز به این شهر بیایند ♪تا تو از راه رسی پنجره ها باز بمانند ♪مرد و زن بر سر هر کوچه آواز بخوانند ♪خالی از لطف نباشد گذری کنی از این کوچه بن بست ♪خالی از لطف نباشد بر دل غم زده ما بکشی دست ♪من توقع ندارم همنشینم شوی ای حضرت در
بررسی و واکاوی حافظ از دیدگاه دکتر علی شریعتی
شریعتی یک دوره مجموعة آثار در 38 مجلد دارد که در همة آنها ـ به
استثنای یکی دو مورد ـ چند بار نام حافظ آمده است. این بسامد فراوان حاکی
از آشنایی شریعتی با اندیشه این بزرگ ترین شاعر زبان فارسی است. توجه به
این نکته که شریعتی در شرایط اجتماعی ـ سیاسی خاصی به سر می‌برد که غالباً
تلألؤ اندیشه‌های فلسفی، سیاسی، و ایدئولوژیک نوپدید، هرگونه اندیشة بومی
را در سایه برده بود، اهمیت این آشنایی را دوچندان
مقاله طنز و شعر مشروطه
مقاله طنز و شعر مشروطه






دسته بندی
تاریخ و ادبیات

فرمت فایل
doc

حجم فایل
13 کیلو بایت

تعداد صفحات فایل
10


*مقاله طنز و شعر مشروطه*
 
 
  ابراهیم نبوی       
 
  برگرفته از: بی بی سی فارسی   
 
 
 
 
  شعر و تصنیف و ترانه یکی از مهم ترین آثار طنزی بود که توسط شاعران انقلابی مشروطه به صورت های مختلف سروده می شد و به دلیل خصوصیت شعر بودن و به آهنگ درآمدن در ابعاد وسیع منتشر می گشت.
اگر بخواهیم دلایلی را برای موفقیت شعر ط
توضیحی بر وزن سطری از  نیمایی «یک‌نفر تمام  شب... »
شاعر ارجمندی از شاعران مطرح وبگاه  شاعران پارسی‌زبان، دیشب پیامکی برایم ارسال داشتند و عنوان کردند که سطر:
«یک‌نفر
         -که داشت اعتیاد و بود مشتی پوست ‌و‌‌‌ استخوان–»
 دارای لغزش وزنی است.
سطر بالا که بر وزن « فاعلاتُ فاعلاتُ فاعلاتُ فاعلاتُ فاعلن » است، بر اساس اختیارات زبانی، تغییر کمّیت مصوت‌ها؛ یعنی کوتاه تلفّظ کردن مصوت‌های بلند، باید گفت «تی» مصوت‌ بلند ، در کلمه‌ی «مُش
                         شعر و هنر در  قزوینه           
روستای قزوینه در 18کیلومتری غرب شهرستان کنگاور و15کیلو متری شمال شهرستان صحنه ودربین کوههای مرتفع  امروله  و بزاو   واقع شده است .
         اثار باستانی این روستا  به گواهی باستان شناسان ،به پیش از تاریخ میرسد. تا چند دهه پیشترجمعیت این روستاحدود 500نفر ودهستان اول شهر کنگاوربودلیکن به دلیل نبود امکانات و شغل و درامد کافی ،بیشتر ساکنان دهبه شهرهای اطراف و نیز تهران و کرج کوچیدندو اکنون جمعیت
ابراهیم احمدی
شاعر و ادیب جوان کوردستانی "ابراهیم احمدی‌نیا" مشهور به "ابراهیم احمدی" فرزند "سید احمد" متولد سال ۱۳۵۴ "کامیاران" در کوردستان است. تحصیلات ابتدایی تا دیپلم را در زادگاهش "کامیاران"> ادامه داد. در سال ۱۳۷۳ کار شعر را بە شیوە جدی شروع کرد که دیری نپایید به عنوان یکی از شاعران جوان کورد در کوردستان ایران و عراق شناخته شد و آثارش در نشریات و روزنامه‌های ایران و اقلیم کوردستان منتشر و به چاپ رسید.او عضو انجمن‌های ادبی کوردستان بود
من تو را میگذارم در چمدانی کهنه و حمل می‌کنم تا وقتی دوردست ترین سرزمین‌ها را پیمودم، گمان کنم در وطنم هستم. من از دریاهای زیادی عبور خواهم کرد، بیابان هایی را پشت سر خواهم گذاشت که تا چشم می بیند بیابانند و آنقدر دور خواهم شد که از آن شهر، تنها تو برای من بمانی.
من از آن آسمان تیره ، از خورشید بی رحم و سوزان، من از درختان بی ثمر خیابان ها،از دیوارهای سنگی و بغض آلود گذر خواهم کرد و بی آنکه بخواهم؛ یادی از آنها را تا ابد با خود خواهم داشت.من مرد
shirazart.blog.ir 
*** بعضی از قصه ها بازگو کننده ی شرح احوال عارفان و بزرگان دینی و مذهبی است .مانند حکایت‌های اسرار التوحید ( تالیف محمد بن منور ) و تذ کره الاولیا ( اثر عطار نیشابوری ) .برخی از داستانهای کتاب اسرار التوحید بسیار نزدیک به داستانهای امروزی است .( تذکره الاولیا تنها اثر منثور باقی مانده از عطار است ، که در آن از شرح حال هفتاد و دو تن از عارفان بزرگ سخن رفته است .)
** پاره ای از قصه ها بازگو کننده ی احوال شاعران و ادیبان و پادشاهان و گروهها و
دکتر مریم حکمت نیا
عضو هیات علمی دانشگاه قم
زبان و ادبیات عربی

دریافتعنوان: شیعه و حریم آن در خطبه های حضرت زهراحجم: 191 کیلوبایتتوضیحات: مقاله
دریافتعنوان: الگو پذیری از استراتیژی زنان صدر اسلام در تقویه بنیه بیداری اسلامی در منطقهحجم: 421 کیلوبایتتوضیحات: مقاله
دریافتعنوان: حب الإمام علی علیه السلام فی الأدب المسیحی المعاصر (لبنان نموذجا)حجم: 690 کیلوبایتتوضیحات: مقاله
دریافتعنوان: ولادت حضرت علی - ع - در خانه کعبه از دیدگاه اندیشمندان و شاع
به اطلاع کلیه دوستداران کتاب می رساند که تیم ادبی انتشارات زبان علم متشکل از نویسندگان ، شاعران ، فرهنگیان و اساتید رشته زبان و ادبیات فارسی با رزومه بسیار قوی و کارآمد در سطح کشور آمادگی دارند که در زمینه تالیف آثار فاخر ادبی مشاوره رایگان به شما عزیزان بدهند.
محمد طلوعی از شاعران مشهور گناباد است که در سال 1323 در روستا خیبری شهرستان گناباد متولد گردید.والدین وی در همان دوران (دوران شیرخوارگی) از یکدیگر جدا شدند. طلوعی دوران ابتدایی و راهنمایی را در گناباد و دوران دبیرستان را در مشهد گذراند. با وجود استعداد فوق العاده وی در فراگیری دروس بهاجبار پدر به ازدواج زود هنگام تن داد. مبتلا شدن وی به بیماری صعب العلاج و شرایط ناگوار زندگی باعث شد که سریعتر از آنچه پیش بینی می شد دنیا را ترک کند.
محمد طلوعی در
تحقیق سروده های زنان شاعر اندلس فرمت فایل دانلودی: .zipفرمت فایل اصلی: docxتعداد صفحات: 165حجم فایل: 269 کیلوبایت قیمت: 7500 تومان
توضیحات:دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد رشته ادبیات با موضوع سروده های زنان شاعر اندلس، در قالب فایل word و در حجم 165 صفحه.چکیده:

اندیشه تألیف این موضوع زمانی
در فکرم شکل گرفت که احساس نمودم بررسی حرکت و جنبش ادبی زنان اندلس نیاز بیشتری به
تحقیق و پژوهش دارد. بنابراین این موضوع یعنی «سروده­ های زنان شاعر اندلس» را
برای ر
با خودم گفتم وقتی روز و شب دارم آهنگ‌های یونانی گوش می‌دم، کم‌لطفیه انقدر طبقش تو وبلاگ خالی باشه.
بشنویم Psychedelia(هوش‌ربودگی*) از Anna Vissi
متاسفانه مرورگر شما، قابیلت پخش فایل های صوتی تصویری را در قالب HTML5 دارا نمی باشد. توصیه ما به شما استفاده از مروگرهای رایج و بروزرسانی آن به آخرین نسخه می باشد با این حال ممکن است مرورگرتان توسط پلاگین خود قابلیت پخش این فایل را برای تان فراهم آورد.
دریافتحجم: 6.71 مگابایت
پ.ن*:هوش‌ربودگی یا سایکدلیا یک خرده
بنویس!باری دگر به احترام ندامت روزهای نبودنت..
بنویس به کابوس کوچک خوانده نشدن،
به یاد شروع دوستی‌ات با قلم.
بنویس، چرا که این روزها،
هیچ نتواند تو را آرامش بخشد, جز دوستی.
وز سراب انسان‌های پوشالی گذر کن
که در پشت قله هایش انسانیت را به چشم میتوان دید، نه به خیال.
باری دگر بنویس،
به یاد آبشار باران، زمستان و آدم برفی، silvermoon city،
شهربازی، دریاچه نقره‌ای، چشمهایش،
به یاد انجمن شاعران مرده، به یاد تناقض و تعادل و تعامل.
بنویس که شاید تنها یادگا
زندگنامه ایرج میرزا پاییز ۱۲۵۲ یا ۱۲۵۳ خورشیدی در تبریز بدنیا آمد و در ۲۲ اسفند ۱۳۰۴ خورشیدی در تهران در گذشت. ایرج میرزا ملقب به «جلال الممالک» و «فخرالشعرا»، از جمله شاعران برجستهٔ ایرانی در عصر مشروطیت
(اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی) و از پیشگامان تجدد در ادبیات فارسی بود. ایرج میرزا در قالب‌های گوناگون شعر سروده و ارزشمندترین اشعارش مضامین انتقادی، اجتماعی، احساسی و تربیتی دارند.
شعر ایرج ساده و روان و گاهی دربرگیرندهٔ واژه ها و
دبیر شورای سیاستگذاری اعلام کرد: دریافت آثار از 11 خردادماه 1398 آغاز می گردد.
وی اظهار داشت آثار مورد پذیرش کنگره در پنج بخش: کتاب، مقاله، پایان نامه، شعر و ادبیات، هنرهای تجسمی با موضوع تبیین سیره و خصائل امیرالمؤمنین امام علی(ع) در ابعاد مختلف صورت می پذیرد.
تمامی مخاطبین؛ عالمان، فرهیختگان دینی، استادان، نخبگان دانشگاهی، فرهنگیان، هنرمندان، شاعران و ادیبان و عموم مردم خصوصاً جوانان می توانند با مراجعه به سایت کنگره (http://imamali.wiki) ضمن کسب
زندگینامه: خواجوی کرمانی (۶۸۹-۷۵۲)
کمال‌الدین ابوالعطاء محمودبن علی‌بن محمود، معروف به «خواجوی کرمانی» سال ۶۸۹ هجری قمری در کرمان به دنیا آمد.
خواجوی کرمانی به نخل‌بند شاعران نیز شهرت دارد و زمان زایش او را به اختلاف بین ۶۶۹ - ۶۸۹ هجری ثبت کرده‌اند.
ادامه مطلب
زندگی نامه ایرج میرزا
ایرج میرزا پاییز ۱۲۵۲ یا ۱۲۵۳ خورشیدی در تبریز بدنیا آمد و در ۲۲ اسفند ۱۳۰۴ خورشیدی در تهران در گذشت. ایرج میرزا ملقب به «جلال الممالک» و «فخرالشعرا»، از جمله شاعران برجستهٔ ایرانی در عصر مشروطیت (اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی) و از پیشگامان تجدد در ادبیات فارسی بود.
ادامه مطلب
 
مستی نه از پیاله نه از خُم شروع شد
از جاده سه شنبه شب قم شروع شد
آیینه خیره شد به من و من به آینه
آن قدر خیره شد که تبسم شروع شد
 
خورشید، ذره بین به تماشای من گرفت
آنگاه آتش از دل هیزم شروع شد
وقتی نسیم آه من از شیشه ها گذشت
بی تابی مزارع گندم شروع شد
 
موج عذاب یا شب گرداب؟! هیچ یک
دریا دلش گرفت و تلاطم شروع شد
از فال دست خود چه بگویم که ماجرا
از ربنای رکعت دوم شروع شد
 
در سجده توبه کردم و پایان گرفت کار
تا گفتم السلام علیکم، شروع شد
 
فاضل نظری
 
اندیشه‌ای در من درخشید و برای اولین‌بار در زندگی خود حقیقتی را که در ترانه‌های همه‌ی شاعران و در افکار و ذهن حکیمان تراوش می‌کند، با چشم دل دیدم. این حقیقت را که عشق عالی‌ترین و نهایی‌ترین هدفی در زندگی است که بشر در آرزوی رسیدن به آن است. در این هنگام به معنای بزرگترین رازی پی بردم که بشر و اندیشه و ایمان بشری باید آن را آشکار سازد و دانستم که «نجات بشر در عشق و با عشق است.» در آن سپیده‌ی سحری و در آن حال دریافتم که اگر همه‌چیز را از انسان
زبان شعر امروز
 
دربارة زبان شعر امروز، حرف های فراوان و حتی متناقض بسیار شنیدهایم. برخی از آن ها فراگیرترند. مثلا :  در زبان شعر امروز، ادات تشبیه، به ویژه ادات تشبیه قدیمی جایی ندارد.
اگر شاعری از «چو، چونان، به سان» و مانند اینها استفاده کند، زبان شعرش، زبان شعر امروز نیست.
 
بسیاری از واژهها قدیمی شده اند و نباید در زبان شعر امروز به کار روند. ـ در زبان شعر امروز، کوتاه کردن کلمات جایی ندارد؛ (اگر ـ گر، از ـ ز، ماه ـ مه) و اگر شاعری این کار ر
اندیشه‌ای در من درخشید و برای اولین‌بار در زندگی خود حقیقتی را که در ترانه‌های همه‌ی شاعران و در افکار و ذهن حکیمان تراوش می‌کند، با چشم دل دیدم. این حقیقت را که عشق عالی‌ترین و نهایی‌ترین هدفی در زندگی است که بشر در آرزوی رسیدن به آن است. در این هنگام به معنای بزرگترین رازی پی بردم که بشر و اندیشه و ایمان بشری باید آن را آشکار سازد و دانستم که «نجات بشر در عشق و با عشق است.» در آن سپیده‌ی سحری و در آن حال دریافتم که اگر همه‌چیز را از انسان

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها